Nastavljene borbe oko predgrađa Kijeva – Svet

491
SHARES
1.4k
VIEWS

[ad_1]

Uprkos tome što su i ukrajinski i ruski zvaničnici rekli da Moskva povlači deo jedinica i iz glavnog grada i iz Černigiva

Nastavljene borbe oko predgrađa Kijeva 1EPA-EFE/NATALIIA DUBROVSKA

Intenzivne borbe su nastavljene danas popodne oko predgrađa Kijeva, naročito na severozapadu i severoistoku grada uprkos tome što su i ukrajinski i ruski zvaničnici rekli da Moskva povlači deo jedinica i iz glavnog grada i iz Černigiva.

Tim Si-En-Ena koji je posetio područje blizu linija fronta (na pet kilometara od Irpina) u istočnom delu glavnog grada, čuo je glasne i česte dolazne i odlazne eksplozije. Sporadično se, kako se navodi, moglo čuti i više sistema za lansiranje raketa.
Sirene za vazdušnu opasnost i eksplozije su se takođe mogle čuti u centru grada, i to istog intenziteta i sa istom učestalošću kao prethodnih dana.
Pripadnik snaga Ukrajinske teritorijalne odbrane Jurij Macarski je rekao za Si-En-En da intenzitet borbi nije smanjen u prethodna 24 sata.
„Granatiranje je trajalo juče celi dan. Bilo je dosta granatiranja tokom noći kao i danas ujutru, i evo, sada uveče“, rekao je. „Kako sam shvatio, nijedna meta nije pogođena ovde u Kijevu, što znači da naš protivraketni sistem funkcioniše najbolje što može.“
Stanovnici s kojima je Si-En-En razgovarao su rekli da su sumnjičavi prema saopštenju Rusije da povlači deo trupa iz regiona, dodajući da se Moskvi ne može verovati.

Sve vesti u vezi sa krizom na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.[ad_2]

Source link

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.