Ruski generali: Rat ulazi u drugu fazu – Svet

491
SHARES
1.4k
VIEWS

[ad_1]

Sve ide po planu, rečeno na brifingu u Ministarstvu odbrane Rusije

Ruski generali: Rat ulazi u drugu fazu 1Moskva Foto: Pixabay/ apreklama

Ruska vojska danas popodne je održala veliki brifing najavljujući da rat ulazi u “drugu fazu”.

Prvo, kako su naveli generali, Rusija je uvek nameravala samo da “oslobodi” Donbas. Za to su, tvrde, imali dve opcije: voditi rat na istoku, ali dozvoliti Kijevu da popuni svoje snage, ili početi uništavanjem ukrajinskih vojnih kapaciteta širom zemlje.

Tokom mesec dana rata, Rusija je uništila većinu ukrajinskih vojnih kapaciteta, kažu generali, tako da sada može da se pređe na sledeću fazu, koja će biti fokusirana samo na istok, što bi moglo da uključi teško bombardovanje.

Ruski generali: Rat ulazi u drugu fazu 2
Foto, printscreen

“Rusija nikada nije nameravala da zauzme Kijev, Harkov i druge gradove”, rekli su generali. Drugim rečima, to nisu nazadovanja, sve je to, ukazuju, deo plana. “A plan je bio da se odvrate ukrajinske snage dok su Rusija/Donjeck/Luganjsk ostvarili teritorijalne dobitke na istoku”.

Ponovili su više puta tokom brifinga da se ne gađa civilna infrastruktura te da izbegavaju civilne žrtve.

Na brifingu Ministarstva odbrane takođe je objavljena nova zvanična brojka o broju poginulih ruskih vojnika, što je druga izjava ruske strane od početka rata. Rečeno je da je ubijeno 1.351 – što je broj koji je daleko ispod ukrajinskih i međunarodnih procena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.[ad_2]

Source link

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.